Vad är skillnaden?

Konsultsjuksköterska, bemanningssjuksköterska, hyrsjuksköterska, stafettsjuksköterska eller inhyrd sjuksköterska betyder alla samma sak – nämligen att vara sjuksköterska via ett bemanningsföretag. Det innebär ofta bättre villkor, löner och scheman än som fast anställd.

Det innebär också att du inte behöver bränna ut dig eller slå knut på dig själv för att få ihop ditt arbetsliv med ditt privatliv. Vi på Almia värnar om din hälsa och ditt mående. Vi har ett starkt engagemang för våra medarbetare och vet att trivsel på arbetsplatsen är en nyckelfaktor för bra resultat. Därför bryr vi oss lite extra om hur du mår och trivs.

Hos oss på Almia får du ta del av en kultur med högt i tak där kvalitet och långsiktighet är ledorden i alla våra åtaganden och där varje anställd är unik och får högsta prioritet från oss i form av engagemang, tillhörighet och tillgänglighet. Vi ger dig helt enkelt alla förutsättningar du behöver för att ta hand om andra!

Jobba som sjuksköterska med fast anställning

En anställd sjuksköterska har en tillsvidareanställning direkt hos arbetsgivaren, till exempel en vårdinrättning eller sjukhus. Som anställd har du en bestämd arbetstid och lön. Du kan också omfattas av arbetsgivarens förmåner, såsom sjukförsäkring, pensionsplaner och semesterförmåner. Att vara anställd innebär vanligtvis en mer kontinuerlig anställning.

Jobba som sjuksköterska via bemanningsföretag

En inhyrd sjuksköterska, eller bemanningssjuksköterska som det ofta kallas, är istället anställd av ett bemanningsföretag som Almia. Genom att matcha konsulters önskemål med behoven hos olika vårdinrättningar förmedlar vi jobb på uppdragsbasis.

En vanlig föreställning är att man som uthyrd sjuksköterska alltid får hoppa runt och byta uppdrag. Så behöver det inte vara! Du kan välja att ha längre uppdrag som sträcker sig flera år.

Du kan fakturera ditt arbete genom oss, men vi anställer också konsulter och betalar ut lön och erbjuder förmåner som pension och försäkringar.

Försäkringar och förmåner är annars något som kan skilja sig från en fast anställning. Jämför villkoren hos olika bemanningsföretag. Vi på Almia erbjuder tjänsteolycksfallsförsäkring och tjänstelivförsäkring dygnet runt, ansvarsförsäkring, tjänstepension (om det önskas), friskvårdsbidrag samt en personlig konsultchef som följer upp inför, under och efter uppdraget. Så du ska känna dig trygg med att vara konsult.

Nyfiken på livet som konsult?

Första steget är enkelt.

Intresseanmälan Chatta Ring Bli uppringd