ide

När man startar upp ett nytt företag är det många saker som ska köpas och fixas. Här är lite tips på vägen när det kommer till nya företag och vad man ska tänka på vid uppstarten.

Utseende

Det första som dyker upp när en idé tar form är namnet på sitt företag. Det brukar vara starten och sedan går man vidare till att ta fram en grafisk profil för sitt företag där logotyper, färger osv ingår samt att det kommer upp information på en hemsida.

Ekonomi

En annan viktig sak att tänka på är hur ekonomin ska skötas för pengarna måste komma in och ut på ett eller annat sätt. Då ansluter man sig vanligtvis till en bank där ett företagskonto läggs upp och där  ingår det oftast internetbank samt kreditkort. Bankerna har sina egna favoriserade kort men här kan du hitta en lista på andra svenska kreditkort som finns. Korten för företag har inte samma funktion som för privatpersoner, här läggs en kredit upp som ska göra så att företaget får en längre betalningstid på inköp som görs med kreditkortet.

Faktureringsprogram är idag otroligt smidiga och det tar tid att sitta ner vid datorn och skapa fakturor och offerter manuellt i tex Microsoft Words eller Excel. Vi tycker att Visma har en av de bästa tjänsterna som heter Visma eEkonomi som är webbaserad vilket betyder att alla med en internetuppkoppling kan använda den. Tidigare har man begränsas med bra program när man har använt Mac-datorer men nu kan även dessa använda få en enkel fakturering. Allt är väldigt enkelt och tar bråkdelen av den tid som manuell fakturering tar, samt att det går att köpa till en modul för offerter som också är värd varenda krona. Den ska ni absolut kika på.

Nätverkande

Nätverkande med andra företagare eller personer med rätt kunskap är mycket bra för dig som nyföretagare. Försök med att etablera en kontakt med lokala företag och anslut dig till regelbundna möten som brukar anordnas på orten. Kommun eller någon annan organisation brukar schemalägga frukostmöten en gång i månaden hos ett lokalt företag där man bland annat får chansen att presentera sig. Har du möjlighet ska du absolut ta chansen att mingla och nätverka så mycket du kan.