Vill du ha ett bra sommarjobb, så är det dags att börja söka och vara aktiv redan nu. Det flesta sommarjobb utannonseras redan under januari och februari. Redan nu finns det över 9000 utannonserade sommarjobb på Arbetsförmedlingens platsbank. I övrigt så finns det också möjligheten för dig som har lite skinn på näsan och ett gott självförtroende att på egen hand uppsöka de platser som intresserar dig, och på så sätt finna just ditt perfekta sommarjobb.

Tänk även på att många småföretagare kan vara intresserade av någon som kan jobba över sommaren, då de också har intresse över att ha en del fritid under årets bästa månader.

Viktig information om sommarjobb

Från Arbetsförmedlingen kommer det redan nu indikationer på att det kommer att finnas flera sommarjobb detta år än förra året. Detta betyder dock inte att du som vill tjäna pengar under sommaren kan ligga på latsidan. Det är nu du ska börja din långa väg mot att finna ditt sommarkneg. Just nu ser det ut som om vård och omsorg kommer att bli den största kategorin inom sommarjobb, då det redan under december kommit in mängder med jobb inom det området. Är det ditt intresse, så kan du säkert med lite vilja och aktivitet redan nu landa ditt sommarjobb.

Söker du sommarjobb från privata artiklar i dagspress eller på egen hand, ska du vara noga med att kontrollera din arbetsgivare så att denne inte har tidigare klagomål på sig eller står utanför de fackliga avtal som råder på arbetsmarknaden.

Av egen erfarenhet så tycker jag att det bästa sättet att finna ett sommarjobb, är att söka det aktivt genom besök på egen hand. Detta har för mig tidigare alltid resulterat i att man får en bättre kontakt och kännedom om företaget genom dess respons på mitt besök.

Lycka till med sökandet efter ditt sommarjobb, men vänta inte utan sätt igång nu så har du störst chans att tjäna pengar under sommaren.