Nu har det blivit enklare att söka jobb. Arbetsförmedlingen har skapat en app som kan laddas hem till alla som har en iPhone eller en telefon med Android system. Att det blir enklare att söka, när du kan finna information om vilka jobb som finns var du än befinner dig, bara du har telefonen eller surfplattan med dig är bra, men dock är det inte enklare att landa jobben. Arbetsförmedlingen är i alla fall ytterligare ett steg på vägen mot den moderna digitala världen, och det tackar vi för.

Arbetsförmedlingens app för platsbanken är helt gratis, och kan laddas ned till både iPhone och Android telefoner och surfplattor. Har du ett Android system så laddar du hem Arbetsförmedlingens app från Google Play. Har du ett iPhone system så gäller App Store för att ladda ned Arbetsförmedlingens app.

Detta och mer därtill hittar du i Arbetsförmedlingens app för platsbanken

Arbetsförmedlingens app är flerspråkig när det gäller alla texter utom annonser, yrkesgrupper, yrkesområden och yrkesbenämningar. All övrig information finns på ytterligare fem språk. Dessa är: arabiska, ryska, engelska, spanska och franska. Vill du även kunna översätta annonserna till något av de nämnda språken så kan du enkelt använd Microsoft Translator.

Sökningar i Arbetsförmedlingens app kan göras via fritext, ort eller yrke. När du får upp dessa sökningar, så kan även annonser på lediga jobb i närliggande områden komma upp vilket gör att du får bredare valmöjligheter om du kan tänka dig att flytta eller veckopendla.

Dina sökningar kan sparas som favoriter. I appen kan du också finna rekryteringsträffar, samt hitta företag på karta och deras kontakt samt besöksadress.

För att veta mera om denna app och ladda ner den till din telefon eller surfplatta kan du enkelt besöka Arbetsförmedlingen genom att klicka här.